10 Kasım 2015

ÖLÜMSÜZ LİDERİ AN(LA)MAK!

ile Emrah Konuralp
Share

Yüce Atatürk’ün hayattan ayrılışının 77. yıldönümünde aradan geçen uzun yıllara ve gelecekte geçecek daha da uzun yıllara meydan okurcasına ulusumuzun ona olan saygı, sevgi ve minnetini ifade etmesi, dünyada eşi görülmemiş bir büyük olaydır. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü çağdaşı olan diğer liderlerden ve gelecekte o konuma erişmenin hayalini kuranlardan ayıran en önemli özellik budur.

ATATÜRKPeki Atamızı ayrı ve ayrıcalıklı kılan büyük sevgi, saygı ve minnetin özü nedir? O’nun düşünsel öncülüğü ve devrimciliği, yepyeni ve çağdaş bir ulus yaratma ülküsüyle birleşmiş ve kadim medeniyetlerin beşiği olan bu topraklarda muasır yani çağdaş medeniyeti yakalamayı amaçlamış yeni nesillerin milli babası olmuştur Atatürk.

İşte o nedenle Atatürk’ü anlamak demek, “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetişmesi için çalışmak demektir. O’nu dogmalara ve düşünce kalıplarına hapsetmek demek değildir Atatürkçülük! Çağdaşlaşma yolunda yürümektir! Devrimci bir yenilenmeyi sürekli kılmaktır! Yani sürekli devrimciliktir Atatürkçülük!

Tam da en çok gereksinim duyduğumuz bir dönemde yenilenmek ve Atatürk’ün gösterdiği hedefe yeniden kilitlenmek, üzerimizdeki karanlık büyüyü bozmak, çağdaşlaşmanın öncülüğünü yapmak zorundayız! Karamsarlık ve durağanlık Atatürkçülere yaraşmaz!

Bu duygu ve düşüncelerle milli önderimizi bir kez daha saygıyla anıyorum. Ruhu şad olsun!