5 Kasım 2015

ECEVİT’İ ANDIK

ile Emrah Konuralp
Share

Ecevit'i Anma5 Kasım 2006 günü yaşamını yitiren efsane lider Bülent Ecevit’i 9. ölüm yıldönümünde kabri başında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DSP Genel Başkanı Masum Türker’in katıldığı programla andık. Her iki genel başkan da Bülent Ecevit’in siyasette temsil ettiği değerleri anlatan konuşmalar yaptılar. Ancak bu yıl önceki anma programlarından farklı olarak kabir başında Kuran-ı Kerim okutulmaması büyük bir eksiklikti. Buna karşın genel olarak güzel bir program oldu ve bize yaraşan beraberlik ruhu pekiştirildi.

Programın ardından UMUT ekibi olarak Demokratik Sol Parti’nin kurucu genel başkanı çok değerli büyüğümüz Rahşan Ecevit’i ziyaret ettik. Siyasetteki boşluğu Ecevit felsefesi doğrultusında yeni bir adresin doldurması gerektiğine ilişkin düşüncelerimizi paylaştık. Kendisi aktif siyaset yapmadığını, CHP’nin Ecevit Vakfı’na tahsis ettiği Ecevitlerin eski dairesinden ötürü kendilerine müteşekkir olduğunu ancak en çok istediği şeylerden birinin kurduğu partinin kurtarılması olduğunu dile getirdi. Bu sözleri tüm konukların uzun süren alkışıyla ve coşkuyla karşılandı.

Duruşuyla, yaşam tarzıyla ve mütevazılığıyla örnek bu değerli insanın 92 yaşına karşın bize verdiği ışıkla fiziksel olarak değil ama gönlü Ankara’da bizimle olan tüm dava arkadaşlarımızı da saygıyla selamlıyor; Ecevit öğretisinin her zaman takipçisi olacağımızı bir kez daha yineliyorum.