29 Kasım 2015

DSP OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI TOPLANIYOR

ile Emrah Konuralp
Share

Sevgili dostlarım,

DSPBildiğiniz üzere Demokratik Sol Parti, 13 Aralık 2015 günü olağanüstü kurultayını toplayacaktır.

Bugün itibariyle ise mevcut Genel Başkan Sayın Masum Türker kurultayda aday olmayacağını ve mevcut Örgüt Kurulu Başkanı Sayın Önder Aksakal ise aday olacağını açıklamışlardır.

Sayın Türker’e 2009’dan bugüne yürüttüğü Genel Başkanlık ve daha öncesindeki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Her ne kadar siyaseten yöntemlerimiz, dünya görüşümüz ve üslubumuz farklı olsa da Sayın Türker Bülent Ecevit’ten sonra en uzun süre Genel Başkanlık koltuğunda oturmuş bir kişidir. DSP’nin geleceğine olan inancımız, geçmişine saygı duymaktan geçmektedir. Bugünden itibaren birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirmek adına partimiz içindeki merkez kadronun ve o yapıyla ters düşenlerin daha özenli davranması gerekmektedir.

Centilmence bir kurultay yarışı Demokratik Sol Parti’yi güçlendirecek ve yeni bir heyecan yaratacaktır. Küçük ayak oyunları ve entrikalara başvurmak ise ne kimse kurultay kazandırır ne de DSP’ye yarar sağlar. Kaldı ki, hukuki açıdan da daha büyük sorunlarla DSP’nin yüzleşmek zorunda kalmasına neden olur. Bugüne kadarki yapıcı eleştirilerimizin haklılığını partimizin örgütsel, mali ve oy tabanı olarak geldiği durum açıkça ortaya koymaktadır. Ancak Sayın Türker’in partimizi kurultaya götürme noktasındaki zamanlamasını çok olumlu karşıladığımı belirtmek isterim.

Tam da toplumuzun önemli bir kesiminin siyasetten umudunu kestiği, mevcut önde gelen siyasal partilere güveninin çok zedelendiği ve toplumun yüze 60’tan fazlasını oluşturan 30 yaş altı gençlerin gelecek adına çok kaygı duyduğu bir dönemde DSP, bu kitleler ve demokrasi ve özgürlük talebi yükselen kesimler için güvenli ve dinamik bir adres haline gelebilecektir.

Buna partimizin kurucusu kıymetlimiz Sayın Rahşan Ecevit başta olmak üzere eski genel başkanımız Sayın Zeki Sezer’in, mevcut başkanımız Sayın Türker’in ve daha önce DSP’de görev almış önemli isimlerin katkısı olacaktır. Geçmişimizden aldığımız güvenle geleceğimizi dinamikleştirmek adına büyük bir atılımın arifesindeyiz.

Yapılacak olan kurultayda UMUT hareketinin, yani DSP’yi yeniden umudun adresi yapma özlemini taşıyanların karşısında yarışacak olan adaya da başarılar diliyorum.

Yolumuz açık, inancımız ve umudumuz daim, Allah yardımcımız olsun.

Emrah Konuralp