3 Kasım 2015

5 KASIM 2015 GÜNÜ ECEVİT’İN HUZURUNDAYIZ

ile Emrah Konuralp
Share

EcevitAramızdan ayrılışının 9. yıldönümünde Bülent Ecevit’i Ankara-Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında anacağız.

Biliyoruz ki, aydınlık ve çağdaş bir Türkiye; huzurlu ve güvenli bir ülke isteyen milyonlarca insanımız büyük bir karamsarlık ve umutsuzluk içine düşmüş durumda.

Ancak tarihimizde ve dünümüzde çok daha olumsuz koşullar içinde çok büyük işler başarmış büyük devlet adamlarımız olduğunu da biliyoruz. O büyük devlet ve halk adamlarımızdan biri de bizim efsane liderimiz, öğretmenimiz, kuramcımız Karaoğlan Bülent Ecevit’tir.

Ecevit bize halkın tercihlerine saygılı olmayı ve halkın gönlünü kazanmak için çok ama çok çalışmayı, halkı anlamayı ve inandıklarımızı halka doğru bir dille anlatmayı öğretmiş; her yıkılışın ardından yeniden doğabilmeyi kanıtlamıştı.

Kendini başarısız gördüğünde makamı, koltuğu kendi iradesiyle, hiçbir şart ve bahane ileri sürmeden terk edebilme erdemini siyasi tarihimizde ilk O göstermişti. Kendi şahsını asla ve asla seçeneksizliğin veya tıkanıklığın nedeni olarak gösterecek bir koltuk sevdası olmamıştı. Daha gencecik bir milletvekiliyken CHP Genel Sekreterliğinden istifa etmiş; ortağının kaprislerine ülke çıkarlarını heba etmemek için 1975’te başbakanlık koltuğunu bırakmış, 1979’da ara seçimde oyları bir miktar düşünce halkın bana desteği azaldı deyip yine başbakanlığı bırakmış, 1980 sonrasında eşi Sayın Rahşan Ecevit’le kurduğu parti barajı geçemeyince genel başkanlıktan ayrılmış; tüm bunları kimsenin zorlamasıyla yapmamış bir liderdi Ecevit. İşte bizim kurucumuz böyle bir erdemli insandı! Keşke bugünün muhalefet liderleri de biraz O’nu örnek alabilseler ve ülkelerini koltuklarından daha çok sevdiklerini ispatlayabilseler.

* Bizler Ecevit’in öğrencileri ve takipçileri olarak, hem O’na olan vefa borcumuzun gereği, hem de tüm olumsuzluklara ve ayrıştırma çabalarına karşın ayakta kaldığımızı, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermek için;
* ülkemizde emekten ve halktan yana, ışıktan ve aydınlanmadan yana bir yeni seçenek özlemi içinde olduğumuzu ilan etmek için;
* yok sayılmaya, itilmeye camia olarak küçük düşürülmeye karşın dürüstlük ve doğrultu tutarlılığı gereği yolumuzdan asla sapmayacağımızı haykırmak için
HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA; AMA HER ZAMANKİNDEN DAHA BÜYÜK BİR KARARLILIK VE İNANÇLA
Büyük insan Bülent Ecevit’i bu 5 Kasım’da da yalnız bırakmayacağız.

Bir günlüğüne işimize gücümüze ara vererek dostlarımı, dava arkadaşlarımızı, ocu-bucu demeden tüm Ecevitçileri Ankara’ya Ecevit’imizin misafiri olmaya davet ediyorum.

Merhum Çetin Altan’ın deyimiyle ‘Enseyi karatmak yok’ sevgili dostlar. Çünkü bizim Türkiye’den başka vatanımız, Atatürk’ten başka yolumuz, kardeşlikten başka düşümüz yok!

Emrah Konuralp