7 Eylül 2014

ECEVİT’İN PARTİSİNDE ECEVİTÇİLERE TOPLU KIYIM

ile Emrah Konuralp
Share

UMUT HEREKETİ ADINA MELİKE BİLİR’İN YAPTIĞI AÇIKLAMA:

200 bin üyeye ulaşan Bülent Ecevit Sayfamızın kurucusu, siyaset bilimcisi, Ecevit adına yapılan birçok bilimsel, siyasal toplumsal çalışmanın öncüsü, Ecevit’le ilgili ilk ve tek bilimsel kitap olan Ecevit ve Milliyetçilik‘in yazarı, Demokratik Solcuların genç umudu Emrah Konuralp, Bülent Ecevit’in davetiyle on bir yıl önce üye olduğu DSP’den Anavatan Partisi kökenli Genel Başkan Masum Türker tarafından ihraç edilmiştir.

Son yıllarda sosyal demokrat ve demokratik sol çizgide siyaset yapan partilerden emek yanlısı yurtseverlerin tasfiyesi süreci ilk olarak Masum Türker başkanlığındaki Demokratik Sol Parti’de başlamıştı. Türker’e genel başkan seçildiği ilk günden beri karşı çıkan ve partinin derin bir kurguyla faşizmin işgali altına girdiğini savunan Konuralp ve arkadaşları son yerel seçimlerde alınan onbinde 8’lik oy oranının ardından olağanüstü kurultay çalışması başlatmıştı.

Sonbaharda toplanması planlanan kurultayı önlemek adına kaybedeceklerini anlayan Masum Türker ve arkadaşları çareyi Emrah Konuralp’i ve onlarca delegeyi topluca ihraç etmekte buldu.

Sözlü savunmalarına ve tanıkların dinlenmesine dahi gerek görülmeden alınan bu karar açıkça DSP Tüzüğüne ve Siyasal Partiler Yasası’na aykırı olduğundan Konuralp ve arkadaşları hukuki yollardan kararı iptal ettirmek ve kurultayı toplamak için çalışmalarını sürdürecektir.

Emekten, gençlikten ve birlikten yana yeni bir alternatif siyaset oluşturulması için Konuralp, Demokratik Solcuların tek umudu ve son şansıdır.

Mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayan dava arkadaşlarımıza ve destekçilerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyor esenlikler diliyoruz.

Umut Ekibi adına Melike Bilir