24 Ocak 2020

Lectio Socialis’in Yeni Sayısı

ile Emrah Konuralp
Share

Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yürüttüğüm ve İstanbul Umut Hareketi Derneğimiz tarafından yayımlanan uluslararası sosyal ve beşeri bilimler dergimiz Lectio Socialis’in 4. Cilt 1. Sayısını yayımladık.

2017 yılından bugüne düzenli olarak yayımlanan dergimizin bu sayısında Endonezyalı yazarlar Roudlotul Choiryah, Arum Sekar Ratrie, Sari Kurnia Putri ve Budi Prasetyo tarafından hazırlanan çalışmada Endonezya-Gresik’teki kadın tüccarlar üzerinden toplumsal cinsiyet eşitsizliği analiz ediliyor.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Suna Şahin’in Borsa İstanbul’da Kıdemli Uzman olarak görev yapan Cevdet Bayhan’la kaleme aldığı makalede de Türkiye’deki toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ekonomik boyutu inceleniyor.

Lale Aslan’ın kıdem tazminatının muhasebeleştirilmesine ilişkin yöntemleri ele aldığı araştırması finansal raporlama yöntemi seçiminde yöneticiler, muhasebeciler ve yatırımcılara yol gösterici nitelikte.

Özlem Toplu Yılmaz’ın Akyol Şahin’le birlikte yaptığı araştırma, Japonya’da işsizliği ve işsizlikle mücadeleyi konu edinirken Burak Ercoşkun, Türkiye’nin demokratikleşme parametrelerini tarihsel bir perspektifle ele alıyor.

Bu sayımıza emek veren araştırmacılarımıza ve hakemlik görevini üstlenen bilim insanları Bistra Vassileva, Ersin Erkan, Gülçin Elif Yücel, Mustafa Özkan, Pelin Yantur, Sait Yılmaz ve Serkan Künü’ye teşekkür ederiz.

Dergimizdeki makalelere aşağıdaki bağlantıya tıklayarak erişebilirsiniz.
https://dergipark.org.tr/tr/pub/lectio