27 Ocak 2014

KONURALP BURSA’DA

ile Emrah Konuralp
Share

Bursa Haber Gazetesi’nden Ömer Küçükkaya’ın köşe yazısı:

DSP umut olacak mı?

Bursa-HaberTürkiye’nin en köklü partilerinden olan Demokratik Sol Parti yerel seçimlere genel seçimlere hazırlık maratonu ile giriyor. DSP Genel Başkan adayı olan 1984 doğumlu Emrah Konuralp, DSP Bursa İl Binasını ziyaret ederek belediye başkan adayları ve teşkilatlara moral ziyareti gerçekleştirdi.

Bursa Haber Gazetesi olarak Demokratik Sol Partili yöneticilerin daveti üzerine katılım gösterdiğim ziyarette böylesine genç ve heyecanlı bir genel başkan adayı ile tanışmak memnun etti beni. “Gülü seven dikenine katlanır” diyen Konuralp ile ilgili ilerleyen günlerde daha detaylı anekdotları sizlerle paylaşacağım.

Emrah Konuralp’in bu kısa süreli söyleşide öne çıkan söylemlerini ise, Bursa’da ki tüm demokratik sol kesimin önemsemesinde fayda var düşüncesindeyim. Konuralp, “Ecevit ve DSP, dürüstlük ilkesidir. DSP umuttan yana olanların siyaset çizgisidir. Ak Güvercin yeniden kanatlandığında barış, sevgi ve eşitlik Türkiye ile birlikte olacaktır. Yerel seçimlere daha fazla genç ve kadın adayla girerek DSP kadrolarını gençleştireceğiz. 2014 yerel seçimlerinde mevcut Genel Başkanımızın destekçisi ve takipçisiyiz. Emekçi ve sosyal devletten yanayız. Biz hiç zengin olmadık. DSP bir bodrum katında 2 odalı bir dairede kuruldu ve o günleri biz hiç unutmamalıyız. DSP bir okuldur. Bu okulda yetişenler yanlış yapmaz” diyerek DSP tabanına net mesajlar gönderdi. DSP örgütlenmeleri içinde en disiplinli ve sistemli kadroların Bursa örgütünde olduğunu ifade eden Emrah Konuralp’in iddialı çıkışlarına önümüzdeki günlerde daha fazla yer vermeye çalışacağım. Ancak şunu ifade etmekte fayda görüyorum. Herkesin silikleşti dediği DSP, tabanında önemli bir gençlik ve kadın hareketi ile genel seçimlere doğru hızlı bir hazırlık içerisinde…