11 Eylül 2015

ECEVİT’İN “SESSİZ DEVRİM”İ

ile Emrah Konuralp
Share

12 Eylül 2015 günü AKP bir olağan kongre gerçekleştirecek. Kongrede partililere ‘Sessiz Devrim’ adlı bir kitap dağıtılacak.

Halbuki SESSİZ DEVRİM, Bülent Ecevit’in son seçim bildirgesinin ismidir. Zaten partilerinin adındaki AK”lığı dahi Ecevit’in ‘AK GÜNLERE’ ve ‘AK GÜVERCİN’ gibi slogan ve simgelerinden aşıran AKP”nin bu son davranışı aşırma konusunda ustalaşmış bir parti olduğu için bizleri pek şaşırtmadı!

Ama gerçekleri anımsatmakta büyük yarar var: Bu ülkede 2002 Seçimleri öncesinde 6 partili (DSP, MHP, ANAP, DYP, SP, AKP) bir Meclis’ten 3 partili bir koalisyon öncülüğünde onlarca Anayasa değişikliğini ve yüzlerce yasayı geçirerek ekonomik reformlar yapan; sosyal ve kültürel hakları genişleterek demokratikleşmeyi sağlayan; çeteleri ve terörü bitiren BÜLENT ECEVİT’tir SESSİZ DEVRİM’in mimarı.

Bu Sessiz Devrim’in isim babalığını ise Ecevit’in son genel sekreteri Süleyman Yağız, DSP 3. Büyük Kurultayı için yazdığı 29 Nisan 2001 tarihli köşe yazısıyla yapmıştı.
Yağız, SESSİZ SEVRİM’i şöyle tarif etmişti:

SessizDevrim“Devrimler, biliyorsunuz, genellikle silahların gölgesinde yapılır. Yapan askerse onun adı dar­be olur. Halk yaparsa ona devrim denir. Sessiz devrim ise demokratik kuralla ve silahsız yöntemler içinde değişimi sağlamaktır. Devrim­lerin en zoru da budur. Bu zoru başaracak olan da Ecevitler’in önderliğindeki Demokratik Sol Parti’dir. DSP Kurultayı halkımıza ve ulu­sumuza hayırlı olsun.”

Kaderin cilvesine bakın ki, Ecevit’in bıraktıklarının nemasıyla yılları geçiren AKP, şimdi kendi kurultayı için basılan kitabına da aynı ismi intihal ederek veriyor.

Oysa biz biliyoruz ki, tarih, aşırılanları değil gerçekleri yazacak.

Gelecek kuşaklar sahte yenilikçileri değil gerçek devrimcileri alkışlayacak.

Ve inanıyoruz ki, ATATÜRK’ün başlattığı Türk Devrimi’ni savunmak; ECEVİT’in başlattığı SESSİZ DEVRİM’i ilerletmek ve geliştirmek O’nun gerçek öğrencileri olan bizlere nasip olacak.

Emrah Konuralp