21 Ocak 2015

2 EYLÜL GAZETESİ’NDEN MEHMET ÖNEL’İN YORUMU

ile Emrah Konuralp
Share

2 Eylül yazarlarından Sezai Şen dün, Eskişehir’e gelen DSP Genel Başkan Adayı Emre Konuralp’in toplantısına katılmış. Toplantı önce saat 10:00’da olacakmış. Ancak bir gün önce 11:00’e alınmış. Konuralp ise biraz gecikmiş. Toplantı neredeyse 12:00 gibi ancak başlamış.

Toplantıyı DSP Eskişehir eski İl Başkanı Ali Osman Dönmez organize etmiş. Emre Konuralp, yerel gazetelerde kendileri ile ilgili haber ve köşe yazılarını okuduktan ve Eskişehir çiböreğini yedikten sonra coşmuş; yarım saatten daha uzun bir süre konuşmuş. Özellikle de iktidar partisine verip veriştirmiş.

Kağıda bakmadan, gayet iyi konuşuyormuş Konuralp. Oldukça coşturmuş, sayıları 40-50’yi bulan DSP’lileri. Bazı sözleri duygulu anların yaşanmasına neden olmuş. Bir ara Ali Osman Dönmez’in gözlerinin yaşardığı görülmüş.

YÜZDE 0,2 OY ALAN BİR PARTİNİN GENEL BAŞKAN ADAYI…

Ben en çok neye hayret ettim biliyor musunuz? DSP gibi, 30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 0,2 oy ancak alabilen bir partinin genel başkan adayının toplantısına Eskişehir’den bu kadar çok insanın katılmasına!

Ben olsam “Bu partiden artık bir şey olmaz!” der, toplantıya falan da katılmazdım. Ancak fotoğraflardan anladığım kadarı ile Eskişehir’de DSP’yi, Bülent Ecevit’i sözde değil özde sevenler de var bir hayli. Bir Pazar sabahı evinde ailenle birlikte güzel bir kahvaltı yapmak varken sen kalkıp 30 yaşındaki bir delikanlının genel başkanlık heyecanına ortak oluyorsun, ak güvercini uçurmak için yaptığı çalışmalara katkı vermek için bir-bir buçuk saat, zaman zaman güneş açan, zaman zaman yağan bir havada bekliyorsun.

Yani kısa vadede hiçbir umut vermeyen bir partinin toplantılarına gitmek, katılmak gerçekten fedakârlık ister. Eskişehir’de bu fedakârlığı yapan, Bülent Ecevit’in yadigârı partiyi ayağa kaldırmak için çırpınanlar yeteri kadar var. Bakmayın öyle az göründüklerine, onların umutları var!
Umarım, umduklarını başarırlar.