6 Haziran 2014

KONURALP ANTALYA’DA

ile Emrah Konuralp
Share

6Yeni Alanya Gazetesi’nin Haberi:

dsp_er_gec_bir_gun_yine_iktidar_olacakDSP’de 30 Haziran 2013 Kurultayı’nda Genel Başkan Masum Türker’e karşı 276 oy farkla seçim kaybeden Emrah Konuralp, partiyi olağanüstü kongreye taşımak için çalışmalara başladı.

Demokratik Sol Parti’nin (DSP) geçen yıl 30 Haziran’da gerçekleştirdiği 9’uncu Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık için Masum Türker’le yarışan Emrah Konuralp, partiyi olağanüstü kurultaya taşımak için yeniden çalışmalara başladı. 635 delegenin oy kullandığı 2013 Kurultayı’nda Masum Türker’in 448 oyuna karşılık 172 oy alan Konuralp, gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Antalya’da partililerle bir araya geldi. Genç siyasetçi, partililere özledikleri, bekledikleri güçlü yapıyı kurma sözü verdi. Gezi olaylarının Türkiye’de farklı siyaset alternatiflerini ortaya çıkardığını savunan Konuralp, DSP’nin sahip olduğu farklı özellikleriyle bu alternatifi kurabilecek tek siyasi yapı olduğunu savundu.

‘DSP’Yİ BİR GECEDE AYAĞA KALDIRABİLİRİZ’

Emrah Konuralp, “Türkiye’de emeğin adresi yok. Amacımız, emekçi kardeşlerimizin sözcüsü olabilecek bir yapıyı ortaya koyabilmek. Eğer bu sağlanırsa ‘Ölmüş, yok olmuş’ denilen DSP bir gecede ayağa kalkar. Emrah Konuralp DSP genel başkanı olursa yapacağı ilk şey emeğin başkenti Zonguldak’tan Ankara’ya bu davaya gönül vermiş tüm arkadaşlarımla birlikte yürümek olacak. Tabi bizi Ankara’da hükümet yetkilileri çiçeklerle karşılamayacak. TOMA’larıyla polisleriyle üstümüze gelecekler. Ama o müdahalenin ardından Türkiye halkı için bedel ödemeye hazır bir genel başkan olduğunu görecek ve DSP 5 yıl içinde iktidar partisi haline gelecek” dedi.

‘OLAĞANÜSTÜ KONGRE YAPACAK SAYI VAR’

Konuralp, olağanüstü kongre için partinin 700 kurultay delegesinden 300’ünün desteğini aldıklarını belirterek, iki hafta içinde noter aracılığıyla olağanüstü kongrenin toplanması için imza toplanmasına başlanacağını kaydetti. DSP’nin başına geçmeyi hedefleyen Konuralp, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. ‘Bülent Ecevit’in Milliyetçilik Anlayışı’ konulu teziyle ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlayan Konuralp, halen aynı bölümde doktorasına devam ediyor.